Cart

Your Cart is Empty

Back To Shop

Real Madrid oavgjort mot Las Palmas: När kommer Mbappe att bryta torkan?

I den här omgången av La Liga utmanade Real Madrid Las Palmas borta och gjorde oavgjort med motståndaren med 1-1. Den här matchen fick “White Army” att hamna bakom med fyra poäng i ställningen, och Mbappe misslyckades fortfarande med att öppna sitt poängkonto under den nya La Liga-säsongen, vilket utan tvekan förvärrade fansens oro över hans prestation.

I början av matchen tog Las Palmas ledningen med Alberto Moreiros mål. I den 5:e minuten skickade McBurnie bollen till Moreiro med smart fotarbete när han ställdes mot fyra Real Madrid-försvarare. Den sistnämnde dribblade förbi två försvarare på den hala planen och gjorde mål med ett lågt skott, bröt igenom Courtois tio fingrar och hjälpte hemmalaget att ta en 1-0-ledning. Därefter gjorde McBurnie nästan mål igen i den 10:e minuten, men misslyckades med att göra bollen på grund av sina egna misstag.

Under större delen av första halvlek verkade Real Madrids offensiv långsam och svag. Även om Fede Valverde orsakade en del problem för Las Palmas målvakt Cillessen med ett långskott i den 25:e minuten, misslyckades han ändå med att ändra poängen på planen. Real Madrid hade inte en chans förrän i mitten av andra halvlek. I den 68:e minuten bröt Vazquez, iklädd Nike Mercurial Superfly fotbollsskor, igenom på högerkanten och korsade bollen. Bollen träffade Suarez arm i närkampen i straffområdet, och domaren dömde beslutsamt ut en straff.

I den 69:e minuten tog Vinicius straffsparken stadigt och kvitterade till 1-1. Som tur var fanns den här straffmöjligheten, annars hade Real Madrid åkt på sitt första nederlag i ligan. Tvärtom tog Las Palmas nästan ledningen igen genom Vittis mål i den 88:e minuten, men målet blev ogiltigt på grund av offside.

För närvarande är Real Madrid tillfälligt rankad femma i La Liga-tabellen. Även om det har bibehållit ett rekord på 35 obesegrade matcher är lagets prestation oroande. Las Palmas ligger på 16:e plats. Även om de inte vann, visade de stark motståndskraft i det här spelet.

Sammantaget verkade Real Madrids prestation i det här spelet lite bristande energi och effektivitet, särskilt på offensiven billiga fotbollsskor rea, där Mbappes prestation fortfarande inte motsvarade förväntningarna. Allt eftersom ligan fortskrider måste Real Madrid snabbt justera sin status på både offensiv och försvar för att klara av mer utmanande matcher.